Dag 1 -update (meer foto's als je klikt)



8u55: onze slager parkeert gezwind zijn wagentje op onze oprit en stapt fluitend, nonchalant de kapmessen om de schouders zwierend ons erf op.
9u12: twee beertjes liggen dood en wel op ons plankier.

Roland- with-the-killereye...


2 uurtjes later hingen er vier opgekuiste karkassen in de garage, en steeg de buitentemperatuur gestaag.

Een koelkast bulkte uit in orgaantjes.


Niertjes, lever, milt, longen, hersentjes en ruggenmerg, harten, tongen, testikels, magen, maagnetjes... en dat is dan nog maar het binnenste van dat varken!



Er werd evenwel nog wat gewerkt die dag.
Het kopvlees (of de rillettes, er is nog wat discussie op dat vlak) werd opgezet.

De (daagsvoordien) gefabriceerde glacé wordt opnieuw opgezet en de koppen worden er in ondergedompeld. Dat "soepke" wordt aangevuld met wat witte wijn en indien nodig wat water.


Nen prei, wat wortels en een ajuin worden er nog gauw bijgemept, in gezelschap van de nodige kruiden. En dan maar koken tot het vlees gaar is. Ge kunt dat wat te lang laten opstaan, zoals ik, en dan dien je enkel de brandschone schedels er gaan uit vissen!

Het vlees wordt in stukjes gehakt en de glacé lieten we er een nachtje over denken.


en hardnekkige kastanjes werden tot in der treurnis gepeld (maar het resultaat is nog een verrassing)


Professioneel als we zijn werden de recepten nog een nagelezen en de werkruimte geïnstalleerd.


Klaar voor de vleesstrijd daags nadien!

Geen opmerkingen: